Fallskydd

img_4749
Fallskydd handlar om att rädda liv. Arbetsgivare är skyldiga enligt arbetsmiljölagen att tillhandahålla utrustning och utbildning för arbeten på höga höjder (över 2 meter). Vårt råd är: Investera i ett komplett fallskydd. En bra fallskyddsutrustning kostar inte mer än ett par tusenlappar. Se till att dina medarbetare får det skydd och den utbildning de måste ha när de jobbar på höga höjder. Sköt utrustningen noggrant och anlita certifierade besiktningsmän för den årliga och lagstadgade kontrollen av utrustningen. Hos samu.se skaffar du dig den kompetens och förståelse du behöver för användande och tillämpning av fallskyddsutrustning inom er verksamhet.

Målgrupp
Verksamheter som vill öka sitt säkerhetstänkande genom att hantera sin fallskyddsutrustning korrekt, Utbildningen vänder sig till all personal på arbetsplatsen, ingen förkunskap krävs.

Innehåll och arbetsform
Utifrån Arbetsmiljöverkets författningssamling och EU-direktiv ge en säkerhetsutbildning vilken innehåller föreskrifterna om bland annat arbetsmiljö. Deltagarna får efter en teoretisk genomgång och praktiskt tillämpa fallskyddsutrustningen i praktiken. .

Mål
Målet med utbildningen är att deltagaren ska få grundläggande kunskaper om vilka lagar och EU på direktiv som tillämpas på arbetsplatser, hur man väljer rätt utrustning för arbetet samt hur man använder sin fallskyddsutrustning.

 

I utbildningen ingår:
Teoribok

Teoretiskt och praktiskt slutprov
Utbildningsbevis
kaffe & Mat

 

Bokning och frågor
Du kan ringa vårt kontor på 0281 – 200 50
eller
skicka in en förfrågan till info@samu.se.

Skriv ut!